شبهای زمستان فرصتی برای تمرین بیدار شدن در سحر

زمستان بهار مؤمنین است که شبهای بلند آن برای سحرخیزی و عبودیت شبانه و روزهای کوتاه آن برای روزه گرفتن از برترین ایام سال است، خصوصاً برای سالکین مبتدی که در ابتدای مسیر هستند این ایام بهترین فرصت زمانی برای کسب بهره از فیض سحر است. در روایت مشهوری امام صادق علیهالسلام فرمودند: «الشِّتَاءُ رَبِیعُ
زمستان بهار مؤمنین است که شبهای بلند آن برای سحرخیزی و عبودیت شبانه و روزهای کوتاه آن برای روزه گرفتن از برترین ایام سال است، خصوصاً برای سالکین مبتدی که در ابتدای مسیر هستند این ایام بهترین فرصت زمانی برای کسب بهره از فیض سحر است.
در روایت مشهوری امام صادق علیهالسلام فرمودند: «الشِّتَاءُ رَبِیعُ الْمُؤْمِنِ یَطُولُ فِیهِ لَیْلُهُ فَیَسْتَعِینُ بِهِ عَلَی قِیَامِهِ وَ یَقْصُرُ فِیهِ نَهَارُهُ فَیَسْتَعِینُ بِهِ عَلَی صِیَامِهِ؛ زمستان، بهار مؤمن است؛ از شبهای طولانیاش برای شبزندهداری، و از روزهای کوتاهش برای روزهداری بهره میگیرد». (وسائل الشیعه، ج ۱۰، ص ۴۱۴).
قرآن و روایات و همهٔ بزرگان و اهل معرفت تأکید بر بیداری سحر و کسب بهره از این زمان برای عبادت خدا را نمودهاند که حتی یک ربع هم شده از بستر بیدار شوید، که این بیدار شدن برای خدا خیلی مهم است و اجر مجاهد را دارد، چون این بیدار شدن از رختخواب در دل شب آن هم برای عبادت خدا، سیلی محکمی بر شیطان و نفس اماره است.
اصلاً به هرکسی هرچه در معنویت و قرب الهی و حتی در امور دنیوی دادند، در سحرها و نیمهشب بوده است تا جایی که سحرخیزی بر اهل سلوک و عرفان واجب است و عارف و سالکی نیست که سحر نداشته باشد.
بنابراین با توجه به اهمیت سحرخیزی خصوصاً برای سالکین الی الله، باید با یک برنامهریزی منظم آن هم بر اساس مزاج روحی و سلامت جسمی خود بیدار شوید و بهترین بهره را از این فرصت طلایی ببرید و مبتدیان سلوکی فصل زمستان و این شبهای کوتاه را تمرینی برای بیداری دائمی سحرگاهان در طول سال قرار دهند. و اگر باز مشغله کاری این توفیق را سلب نمود، حتماً شب جمعه بیدار شوند و از فیض سحر خصوصاً سحر نورانی شب جمعه بهرهمند شوند تا بهمرور این بیدار شدن در شبهای جمعه تمرینی برای مبتدیان در بیدار شدن دیگر شبها شود.
ازجمله عبادات سحر تلاوت قرآن و خواندن نماز شب است ولی همانطور که گفته شد مهم بیدار شدن برای عبادت خداست، حالا نماز شب هم نخواندید، به عبادتی دیگر و مختصر مشغول شوید، تا کمکم بهمرور زمان با یک برنامهریزی منظم عبادی و مراقبه در طول روز بتوانید بهره بیشتر را از شب ببرید. انشاءالله.
و نکته پایانی اینکه حتماً در این خلوت و سکوت شبانه، درد دل و گفتگو و نجوایی با استاد اعظم و قطب عالم امکان حضرت مهدی علیهالسلام داشته باشید و اذن ورود به سیر الی الله را از حضرتش بخواهید.
به قلم: امیرمحسن سلطان احمدی
برچسب ها :بهار مومن ، زمستان ، ساکین مبتدی ، سالک ، سحر ، سلوک ، شب ، شب های کوتاه ، عارف ، نماز شب
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰