حاج فردوسی از پژوهشگران و محققین حوزه علمیه است که سالها به جستجوی راهی برای رسیدن به کمال و سعادت بوده و با بزرگان و صاحبنامان عرفان و سیر و سلوک، مجالستها کرده و آثار بسیاری را در این باره مطالعه نموده که بعد از بیست سال مطالعه و تحقیق منجر به تالیف برنامه تربیتی منهاج فردوسیان شده است. اینک در ادامه به معرفی ایشان می پردازم.
به طور اتفاقی سال ۱۳۸۹ یک شب در کتابفروشی امامزاده صالح (ع) تهران در بین قفسه های انبوه کتابهای مذهبی کتابی ذهن مرا به خود جلب نمود و باعث شد به سمت آن حرکت کنم و آن را همانجا گذرا بنگرم و آن کتابی نبود جز نسخه اول کتاب منهاج فردوسیان تالیف حاج فردوسی که این جرقه ای بود برای ورود و آشنایی ام با ایشان که پس از مطالعه و تماس با وی عاقبت در شهر مقدس قم در اواخر تابستان ۱۳۹۰ حضورا ایشان را برای اولین بار در مسجد بالای سر ملاقات نمودم و خوشحال شدم که با یک شخصیت حوزوی و روحانی آشنا شدم و مدتی از مطالب ایشان استفاده نمودم.
حضور در قم باعث شد بعد از این همه سال با بهره از محضر علما و عرفای صاحب نفس تازه تولد شخصیتی ام در شهر مقدس قم شکل گرفت و توانستم با دیگر اساتید راه آشنای این مسیر آشنا شده و مسیر زندگی ام در راهی دیگر قرار گرفت.
معرفی حاج فردوسی
حاج فردوسی که خود را از پژوهشگران و محققین حوزه علمیه معرفی نمود و به گفته خودشان که در سایتشان نیز منتشر شده آمده که ایشان سالها به جستجوی راهی برای رسیدن به کمال و سعادت بوده و با بزرگان و صاحبنامان عرفان و سیر و سلوک، مجالستها کرده و آثار بسیاری در این باره مطالعه نموده ولی به نتیجهای نرسید. ثمرهی این جستجوها، آشنا شدن با کمبودها و بیشبودهای برنامههای مختلف تربیتی و طریقههای مختلف عرفانی بود.
حاج فردوسی در توضیح برنامه تربیتی اش به نام منهاج فردوسیان چنین مرقوم داشته است که:
«منهاج فردوسیان» کاملترین، جامعترین، معتبرترین، مطمئنترین و مفصلترین برنامه تربیتی برای رسیدن به کمال حقیقی و سعادت ابدی است. «منهاج» یعنی راه روشن و «فردوس» نام بهترین جای بهشت است و «منهاج فردوسیان» یعنی راه روشنی که مردان و زنان حقیقتجو و سعادتطلب را به بهشت جاویدان خداوند میرساند.
آنچه در «منهاج فردوسیان» به جویندگان حق و حقیقت میآموزند، راهِ رسیدن به بهترین بهشتِ خدای مهربان در دنیا و آخرت است. کسانی که دستورات این راه روشن را صادقانه پیروی کنند به زندگی پاکیزه (چه در این دنیا و چه در سرای آخرت) میرسند.
معرفی برخی از تالیفات حاج فردوسی
حاج فردوسی درباره آثار منتشر شده اش در سایتش چنین آورده است:
ـ آشنایی با منهاج فردوسیان؛
ـ استفساراتی از قواعد و قوانین منهاج فردوسیان؛
ـ استنهاجاتی بر مبنای منهاج فردوسیان؛
ـ اصول احتیاط منهاج فردوسیان؛
ـ اصول استجماع منهاج فردوسیان؛
ـ بهشت و جهنم در منهاج فردوسیان؛
ـ دعا، زیارت و مناجات در منهاج فردوسیان؛
ـ رسالهی توضیح المسائل منهاج فردوسیان؛
ـ قرآن منهاج فردوسیان؛
ـ مجموعهی قواعد نظری منهاج فردوسیان؛
ـ مجموعهی قوانین عملی منهاج فردوسیان؛
ـ مبلغان منهاج فردوسیان؛
ـ مفاهیم راهبردی در منهاج فردوسیان؛
ـ مکاتباتی بر مبنای منهاج فردوسیان؛
ـ منابع منهاج فردوسیان؛
ـ مواعظ استادان منهاج فردوسیان؛
ـ موسیقی در منهاج فردوسیان؛
ـ نقدهایی بر مبنای منهاج فردوسیان؛
از طرفی برخی به عنوان انتخاب شده برای این برنامه اشکال گرفته و آن را فرقه دانستند و شبهاتی نیز در جامعه مطرح شد که یک موسسه در سال۹۲ درباره منهاج فردوسیان از برخی از مراجع معظم تقلید و علما استفتا نمود که مراجع معظم نیز برخی عنوان این برنامه را تایید ننموده و برخی نیز بر عنوان جدیدی که بر آن درج شده اشکال گرفتند که نظر درباره آن کار صاحب نظران و متخصصین حوزوی است.
قرآن العظیم
و اما یکی دیگر از تالیفات حاج فردوسی ، رسم الخط قرآن است که هنوز چاپ نشده است و وی در صفحه اینستاگرامش مطالبی و تصاویری از این رسم الخط منتشر کرده و آورده است:
سال یک هزار و سیصد و هفتاد و چهار شمسی بود که پدرم از سفر حج، نسخهای از قرآن کریم به رسمالخط عثمان طاها آورد. در اولین نگاهها، متوجه وجود اشکالات متعددی در آن شدم و به فکر اصلاح رسم الخط قرآن کریم افتادم؛ زیرا آن رسم الخط ـ که به شدت در حال گسترش بود ـ را سرشار از اغلاط میدیدم. همان زمان، نیّت کردم که قرآنی روان و ساده بنگارم تا هر باسوادی بتواند آن را به راحتی و بدون غلط، تلاوت نماید. این نیّت، پس از فراز و نشیبهای فراوان، در اواخر سال یک هزار و سیصد و نود و پنج شمسی به سرانجام رسید.
پدیدآورنده:
به کوشش: امیرمحسن سلطان احمدی