شرف الشمس یک پدیده نجومی است که در مورد دعای شرف الشمس در ۱۹ فروردین ماه، در بررسی کتب حدیثی نشان میدهد که این دعا به اثبات نرسیده و سند روایی آن ضعیف است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دست نوشتههای معارفی امیرمحسن سلطان احمدی: موضوع شرف الشمس، مسئلهای است که در سالهای اخیر بین مردم پررنگ شده و افراد سودجو با جلوه دادن شرعی و مذهبی به آن در پی حکاکی صوری طلسم مانند روی سنگ عقیق زرد در روز ۱۹ فروردین سودهای فراوانی را بهدست میآورند.
کاسبی افراد سودجو به بهانه شرف الشمس
جالب اینکه عدهای سودجو و فرصت طلب، پا را از این هم فراتر گذاشته و به بهانهی روز ۱۹ فروردین با دستورات عجیب و غریب، اعتقادات مردم را به سخره گرفته و از این طریق کاسبی میکنند، اما جای سؤال است که اگر چنین چیزی صحت دارد چرا این آقایان سودجو آن را برای گشایش کار و امورات خود انجام نمیدهند؟!
اما شرف الشمس یک پدیده نجومی است که در علم نجوم مورد بحث است و این پدیده نیز قطعاً همیشه در ۱۹ فروردین نیست و بحث نجومی آن را باید متخصصین علم نجوم بیان کنند و اکنون نیز مورد بحث ما نیست. اما آنچه مورد بحث در این ایام خصوصاً در فروردین ماه است، درباره دعای منسوب به شرف الشمس است این دعا را منسوب به امیرالمؤمنین (علیهالسلام) میدانند.
در باور عامیانه، شرف الشمس نگین انگشتری زرد رنگ است که این طلسمات بر آن نقش بسته است، ولی در واقع شرف الشمسی که در این ایام مورد بحث است همان دعای منسوب به امیرالمؤمنین (علیهالسلام) است، که با آدابی خاص و رمزگونه بر عقیق زرد مینویسند و برای آن خواص خاصی را نیز ذکر نمودهاند.
نبود سند معتبر روایی
از آنجایی که این دعا را منسوب به امیرالمؤمنین (علیهالسلام) دانستهاند، قطعاً باید در کتب روایی معتبر شیعه چنین دعایی با اسناد معتبر نقل شده باشد. اما در بررسی کتب معتبر حدیثی نشان میدهد که این دعا به اثبات نرسیده است. از این نظر از صدر اسلام تا قرن هفتم چنین دعایی در منابع روایی شیعه وجود نداشته است. اما بعد از آن مرحوم کفعمی آن را در کتاب مصباح میآورد، اما هیچ سند روایی معتبری برای آن درج ننموده است.