دستورالعمل امام باقر(ع) برای حاجات و رفع گرفتاری و ترس
بسم الله الرحمن الرحیم؛معمولاً در زندگی حاجات و خواستهای داریم و دنبال راهی و چارهای و توسلی هستیم که برای اجابت مجرب و معتبر باشد تا گشایشی در این امر صورت گیرد و راهکاری برای برونرفت و حل مشکلمان پیدا کنیم؛ در این زمینه روایتی معتبر در کافی شریف در کتاب الدعاء دیدم که امام باقر علیهالسلام توصیهای را بیان نمودند که به مناسبت روز ولادت حضرت آن را تقدیمتان میکنم.
نماز حاجات از امام باقر(علیهالسلام)
حضرت فرمودند هرگاه بر شما مشکل و پیش آمدی شد که از آن ترس و خوف داشتید گوشهای از منزل رو به قبله بایستید و دو رکعت نماز بخوانید و بعد از نماز ۷۰ بار بگویید: «یَا أَبْصَرَ النَّاظِرِینَ، وَ یَا أَسْمَعَ السَّامِعِینَ، وَ یَا أَسْرَعَ الْحَاسِبِینَ، وَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ؛ ای بیناترین بینایان! و ای شنواترین شنوندگان! و ای سریعترین حسابرسان! و اى مهربانترین مهربانان!» و در هر مرتبه که این دعا را میخوانید بعد از دعا هم حاجت خود را ذکر کنید و بگویید.
یعنی ۷۰ بار حاجتتان نیز باید بعد از دعا گفته شود بهنحویکه متصل به این دعا باشد و هنگامی که این دعا را هم میگویید حتماً به معنای آن دقت شود که چه میگویید و با پایان رسیدن دعا و همانطور که به معنای آن توجه دارید در ادامه دعا خواسته و حاجتتان را نیز متصل به دعا کرده و بگویید.
انشاءالله بحق آقا امام باقر علیهالسلام خداوند حاجات شرعی ملتمسین دعا را بنا بر مصلحتشان بدهد. همچنین شایسته است از آنجاییکه این توصیه و به نحوی این هدیه و راهکار از امام باقر علیهالسلام به ما رسیده است قبل از انجام این دستورالعمل به حضرت هدیهای از جمله قرائت سوره یس، صلوات، صدقه و… تقدیم نموده و بعد این دستورالعمل را با اعتقاد و باور قلبی و توحیدی بر اجابت آن از سوی خداوند آن را انجام دهید و در برآورده شدن حاجتتان آنچه خیر و مصلحت الهی است از خداوند درخواست کنید و هرگز هر طور شده اصرار بر اجابت غیر مصلحت الهی را نداشته باشید.
متن روایت در کافی شریف:
مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْمَاعِيلَ بْنِ بَزِيعٍ عَنْ أَبِي إِسْمَاعِيلَ اَلسَّرَّاجِ عَنِ اِبْنِ مُسْكَانَ عَنْ أَبِي حَمْزَةَ قَالَ قَالَ مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيٍّ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ : يَا أَبَا حَمْزَةَ مَا لَكَ إِذَا أَتَى بِكَ أَمْرٌ تَخَافُهُ أَنْ لاَ تَتَوَجَّهَ إِلَى بَعْضِ زَوَايَا بَيْتِكَ يَعْنِي اَلْقِبْلَةَ فَتُصَلِّيَ رَكْعَتَيْنِ ثُمَّ تَقُولَ يَا أَبْصَرَ اَلنَّاظِرِينَ وَ يَا أَسْمَعَ اَلسَّامِعِينَ وَ يَا أَسْرَعَ اَلْحَاسِبِينَ وَ يَا أَرْحَمَ اَلرَّاحِمِينَ سَبْعِينَ مَرَّةً كُلَّمَا دَعَوْتَ بِهَذِهِ اَلْكَلِمَاتِ مَرَّةً سَأَلْتَ حَاجَةً.
الکافي- الجزء الثاني – كِتَابُ اَلدُّعَاءِ بَابُ اَلدُّعَاءِ لِلْكَرْبِ وَ اَلْهَمِّ وَ اَلْحُزْنِ وَ اَلْخَوْف.
ترجمه روایت:
از ابى حمزه گويد: امام باقر (ع) فرمود: اى ابا حمزه تو را چه شده كه هر گاه پيشامدى بيمناكت رخ دهد رو نمىكنى به يكى از گوشههاى خانهات- يعنى به سوى قبله- و دو ركعت نماز بخوانى و بگوئى يا ابصر الناظرين و يا اسمع السامعين و يا اسرع الحاسبين و يا ارحم الراحمين، تا هفتاد بار و هر بار كه اين دعا را خواندى حاجتى بخواهى. (کمره ای, اصول کافی ترجمه کمره ای جلد ۶).
ابو حمزه گويد: حضرت باقر عليه السلام بمن فرمود: اى ابا حمزه چرا هر گاه براى تو پيش آمدى ميكند كه تو را بترس و خوف اندازد بيكى از گوشههاى خانهات- يعنى بسوى قبله- رو نميكنى، پس دو ركعت نماز بخوانى سپس هفتاد بار بگوئى: «يا أبصر الناظرين و يا اسمع السامعين و يا أسرع الحاسبين و يا أرحم الراحمين» و هر بار كه اين كلمات را مىگوئى حاجت خود را بخواهى. (مصطفوى, اصول کافی ترجمه مصطفوی جلد ۴, ۳۳۸).
به کوشش: امیرمحسن سلطان احمدی مروج
www.soltanahmadi.ir
حضرت فرمودند: هرگاه بر شما مشکل و پیش آمدی شد که از آن ترس و خوف داشتید گوشهای از منزل رو به قبله بایستید و دو رکعت نماز بخوانید و بعد از نماز ۷۰ بار بگویید: «یَا أَبْصَرَ النَّاظِرِینَ، وَ یَا أَسْمَعَ السَّامِعِینَ، وَ یَا أَسْرَعَ الْحَاسِبِینَ، وَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ؛ ای بیناترین بینایان! و ای شنواترین شنوندگان! و ای سریعترین حسابرسان! و اى مهربانترین مهربانان!» و در هر مرتبه که این دعا را میخوانید بعد از دعا هم حاجت خود را ذکر کنید و بگویید.
برچسب ها :امام باقر ، برآورده شدن حاجات ، توصیه ، حاجات ، دستورالعمل ، دعا ، ذکر ، راهکار ، رفع ترس ، رفع گرفتاری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰