کد خبر : 31472
تاریخ انتشار : چهارشنبه 22 فروردین 1403 - 23:38

آثار انس با قرآن/ ادامه انس قرآن بعد از ماه رمضان

آثار انس با قرآن/ ادامه انس قرآن بعد از ماه رمضان
حجت الاسلام رضایی تهرانی در خطبه‌های نماز عید فطر در مهدیه مشهد با توصیه به انس قرآن بعد از ماه رمضان به اهمیت آثار انس با قرآن اشاره نمود.

بسم الله الرحمن الرحیم؛ در دوران اقامت رمضانی ماه مبارک رمضان در مشهد مقدس توفیق شد صبح امروز چهارشنبه ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۳ شمسی در روز عید فطر در نماز روز عید در مهدیه مشهد به اقامه استاد بزرگوار حجت‌الاسلام والمسلمین علی رضایی تهرانی از شاگردان سلوکی علامه طهرانی شرکت کنم که ایشان در خطبه‌های نماز ضمن توصیه به انس قرآن بعد از ماه مبارک رمضان نکاتی را در شرح دعای ۴۲ صحیفه سجادیه در اهمیت آثار انس با قرآن بیان کردند که در ادامه گزیده سخنان ایشان تقدیم شما معارف جویان عزیز می‌گردد.

آثار انس با قرآن/ ادامه انس قرآن بعد از ماه رمضانتوصیه به انس قرآن بعد از ماه مبارک رمضان

ماه مبارک رمضان، ماه قرآن و بهار قرآن بود که انس بیشتر با قرآن کریم یکی از درس‌های ماه مبارک رمضان بود در حدی که خواندن یک آیه از قرآن در این ماه برابر با ختم قرآن را داشت، حالا که در ماه مبارک رمضان این توفیق انس با قرآن را پیدا کردید و هر روز یک جزء از قرآن را خواندید این انس قرآن را بعد از ماه مبارک رمضان هم حفظ کنید و ادامه دهید طوری که حداقل یک حزب یا ۵۰ آیه بخوانید که در روایت آمده اگر مسلمانی روزی ۵۰ آیه از قرآن را نخواند از ما نیست! پس خود و خانواده خود را قرآنی کنید و این انس با قرآن را ادامه دهید.

خواندن دعای ۴۲ صحیفه سجادیه بعد از ختم قرآن

مستحب است بعد از ختم قرآن دعای ختم قرآن را از جمله دعای ۴۲ صحیفه سجادیه را بخوانید که امام سجاد علیه السلام در دعای ۴۲ صحیفه سجادیه قابلیت‌های قرآن را بین نموده‌اند که در این دعا ۳۰ قابلیت و استعداد قرآن را حضرت بیان فرمودند.

حضرت در این دعا فرمودند انسان با قرآن به بالاترین منازل کرامت می‌رسد و انسان کریم نزد خدا خیلی ارزش دارد، بنابراین با قرآن زندگی کردن انسان را کریم میکند. نکته دیگر اینکه انسان با قرآن به سلامت می‌رسد در صورتی که مشکل امروز بشریت و این گرفتاری‌هایی که روح را بیمار کرده است با انس با قرآن برطرف می‌شود و انسان قرآنی مشکلات روحی ندارد و با انس با قرآن به آرامش می‌رسد و قرآن مونس شب‌های تار اوست؛ بنابراین با قرآن زندگی کنید تا مونس دایمی داشته باشید و عزیز باشید و ذلیل نشوید.

عامل ریزش گناهان و آرامش روان

نکته بعد که حضرت در این دعا اشاره کرده این است که قرآن عامل ریزش گناه است و اگر انسان قرآنی باشد گناه نمی‌کند و انس با قرآن باعث خوش اخلاقی می‌شود و انسان قرآنی علاوه بر اینکه گناه نمی‌کند مشمول لطف خدا و کسب فضائل اخلاقی هم می‌شود.

در لحظات آخر عمر رسول خدا (ص) مردم مضطرب بودند که بعد از ایشان چه کنند که حضرت فرمودند: وقتی فتنه‌ها مثل ابر‌های تاریک به سوی شما هجوم آورد، سراغ قرآن بروید! اگر همین الان جهان اسلام به قرآن عمل می‌کردند الان عزه اینگونه نبود! صریح قرآن است که خداوند در آیه ۵۱ سوره مائده فرمود: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الْیَهُودَ وَالنَّصَارَیٰ؛‌ ای اهل ایمان، یهود و نصاری را به دوستی مگیرید»، اما بعضی از کشور‌های به اصلاح اسلامی از جمله عربستان در این شرایط راه زمینی برای رژیم صهیونیستی راه اندازی می‌کند که کالا به آنها برسد!

اثر انس با قرآن در دنیا و آخرت

هر انسانی سه مقطع زندگی در دنیا و برزخ و قیامت دارد، حضرت در این دعا فرمودند اگر انسان قرآنی باشد هم در دنیا و برزخ و قیامت این قرآن برای او مفید و نجات بخش است و هر سه مقطع به او کمک می‌کند.

اگر در دنیا قرآنی زندگی کند اثر دنیایی آن این است که در همین دنیا نورانی زندگی می‌کنید و بیراهه نمیروید و زندگی سالمی دارد. انس قرآن باعث می‌شود اگر کسی به او بدی کند انسان قرآنی با او خوبی می‌کند و با لحن خوب ریشه بدی را از بین می‌برد! خصوصا در اختلافات زناشویی و خانوادگی که اگر در گفتار درست تعامل شود مشکلات حل می‌شود، خصوصا اگر انسان زبانش را مدیریت کند، بقیه اعمالش درست می‌شود.

اما اثر انس با قرآن در قبر و برزخ هم باعث می‌شود که نور قرآن سراغ او می‌آید و نمی‌گذارد احساس ترس کند؛ و در قیامت هم قرآن به داد انسان می‌رسد تا جایی که وقتی در روز قیامت انسان خودش تنها در مقابل خداوند حاضر می‌شود این قرآن به دادش می‌رسد و نزد خدا او را شفاعت می‌کند؛ و موقع عبور از صراط نیز قرآن می‌آید و صراط را برای او گسترده و روشن می‌کند که به راحتی بتواند از صراط عبور کند.

پیوند قرآن و عترت با هم

نکته مهم اینکه بدانید که قرآن بدون عترت و عترت بدون قرآن وجود خارجی ندارد و هر دو با هم و در کنار هم اثر دارد. همچنین گاهی این قرآن برخی از تلاوت کنندگان را لعنت می‌کند، چون اینها کسانی هستند که قرآن را می‌خوانند و به آن عمل نمی‌کنند، مثلا قرآن می‌گوید ربا نگیرید، اما ربا می‌گیرند، پس باید در کنار خواندن قرآن به دستورات آن عمل کنید.

پدیدآورنده:

به کوشش: امیرمحسن سلطان احمدی مروج

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

99 − = 91

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید